Hoofd Pagina
Biografie  · Publicaties  · Portfolio Wild  · Portfolio Natuur  · Portfolio Diversen  · Album Vogels  · Bronst Archief  · Bronst Blog 2019  · Video's  · Nieuw Juni 2019  · Nieuw Juli 2019  · Nieuw Juli 2019 dl.2  · Nieuw Aug. 2019  · Links  · Wat is nieuw ?  · Sitemap  · Contact
Album Bronst 2019-01

Bronst Blog 2019

Klik op de button voor de foto albums.

 

Bronst 2018 - Stoere blik.....

De Wildbaan P2 helaas dit jaar geen mooie paarse heide....

 

18 Augustus 2019.

De eerste Bronst tekenen zijn er. T.o.v. de Bosjes van Staf op het Reemsterveld loopt, wel ver weg, een roedel met een geweidrager.

Hij loopt al te burlen en dat is zeker goed te horen. Hij drijft ook al de hinde's zo veel mogelijk bij elkaar. Ook bij de Wildbaan is een roedel kaalwild te zien met een Plaatshert. En er liepen een paar jonge geweidragers rond. Bij de Millelamel ook hier een geweidrager gezien bij een roedel kaalwild.

 

19 Augustus 2019.

Bij de Wildbaan zowel bij P1 als P2 Hinde's met kalveren en twee spitsers. Het plaatshert liet zich minder goed zien.

Wel 2 jonge herten met een mooi gewei.

Wat later op P2 een aantal grote jongens die uit het bos kwamen. Te ver weg helaas om goed te fotograferen.

 

20 Augustus 2019.

Langs de wildbaan was het stil. T.o.v. Staf op het Reemsterveld liep nog steeds een Plaatshert met roedel. Ook liepen er twee jonge geweidragers, maar op afstand. Ook nu liep het plaatshert weer te burlen. Bij de Bosjes van Staf waren er veel grote jongens zich aan het vol vreten voor wat komen gaat de komende weken.

En het leek wel een sportschool waar ze samen kwamen voor de laatste training.....geregeld gingen er twee het gevecht aan voor een krachtmeting.

Supermooi om te zien. Meestal wat jongere herten die nog niet echt meedoen met de bronst, maar waarbij de hormonen door hun lijf gieren.

Maar ook twee grote jongens besloten even te gaan oefenen.

En op een gegeven moment telde ik twee keer twee stellen tegelijk aan het vechten.....wat een spektakel. Als dit zo door gaat beloofd het een hele mooie Bronst te worden.

   

Twee grote knapen aan het oefenen.                           Twee wat jongere herten.                                 En zelfs een dubbel gevecht !!!

 

 


 


U bent hier: Home-Hoofd Pagina-Bronst Blog 2019

Vorige pagina: Bronst Archief Volgende pagina: Video's

Sub pagina: Album Bronst 2019-01