Hoofd Pagina
Biografie  · Publicaties  · Portfolio Wild  · Portfolio Natuur  · Portfolio Diversen  · Album Vogels  · Bronst Archief  · Bronst Blog 2017  · Video's  · Nieuw April 2018  · Nieuw Apr. 2018 dl.2  · Nieuw Mei 2018  · Nieuw Mei 2018 dl. 2  · Nieuw Juni 2018  · Links  · Wat is nieuw ?  · Sitemap  · Contact
Bronst Blog pag. 2 · Bronst Blog pag. 3 · Bronst Blog pag. 4 · Bronst Blog pag. 5 · Bronst 2017 · Bronst 2017 dl.2 · Bronst 2017 dl.3 · Bronst 2017 dl.4 · Bronst 2017 dl.5 · Bronst 2017 dl.6

Bronst Blog 2017 pagina 5

 

  

Sfeer opname's Reemsterveld.

27 September 2017

De dag begon met mist en dat leverde al snel een paar mooie opname's op, omdat er al vroeg meerdere geweidragers kwamen drinken.

Rond 14.00 uur stonden er 2 herten burlend in de bosrand, en herkende ik er niet 1 van ? Jawel het was zowaar Hubertus.

En een paar seconden gingen de heren met de geweien in elkaar !!! Een echt gevecht mag je dt dus niet noemen...

Later was het weer gewoon Hubertus, lui als altijd en ging er maar bij zitten. Toen de hinde;s dichertbij kwamen ging hij direkt staan en probeerde ze bij elkaar te houden, wat helaas niet lukte omdat een ander hert ze afpakte. En even dreigde hij het andere hert met het gewei maar er kwam niet meer actie. Dus Hubertus had een bescheiden rol vandaag, maar hij probeerde het tenminste wel....

Op het Reemsterveld was wel actie. Er was een Plaatshert, en uit de bosrand over het veld naderde een tweede die dit met geburl liet horen.

Gelijk ging het Plaatshert erop af en er werdt geburld en gedreigd. Maar ook hier geen gevecht. Het Plaatshert liep weer naar zijn roedel, toen er vanachter de grote bult, een ander hert kwam. Weer burlen en driegen, en nu een kort gevecht. Het is nu overal Hoogbronst.

En dus nog een paar dagen voordat het hoogte punt is bereikt, en alles weer rustiger wordt. Wel kan er nog een leuke nabronst volgen.

Fraai in de mist.....

Dreigen : Rechts Hubertus.

 

Links alleen dreigen - Rechts het gevecht....

 

29 September 2017

Ik ben al vroeg in het park als ik bij het Reemsterveld kom, loopt er een roedel met plaatshert in de dichte mist. Ik kan maar moeilijk zien of er een ander hert loopt maar er wordt stevig geburlt. In de mist geeft het een aparte sfeer...

Bij de wildbaan kan ik ook nog twee geweidragers in een beetje mist mooi fotograferen.

Om iets over 14.00 uur komt Hubertus drinken en kijkt eens naar al die lui met camera's.....en hij lijkt ons wat duidelijk te willen maken maar wat ?? Het wordt snel duidelijk ! Hij zegt ons vaarwel !!! Hij houdt het blijkelijk voor gezien dit jaar en loopt geheel naar links naar het grote veld.

Af en toe nog even wat eten, maar het ziet er naar uit dat hij richting het Koeverbos trekt, richting zijn thuis.

Het geeft toch wel een raar beeld....Hubertus loopt in zijn eentje over het grote veld...een beetje verslagen....Hij was ook dit jaar nog niet sterk genoeg om een roedel te houden...wie weet in de toekomst.

's-Avonds weer bij het Reemsterveld loopt er een mooi hert met een zeer breed gewei. Meerdere herten burlen er op los, maar durven niet dichterbij te komen. Ook tegen de bosrand lopen hinde's met een plaatshert. Hier is nog bedrijvigheid genoeg.

 

De mist geeft een aparte sfeer.

   

Hubertus drinkt dit jaar voor de laatste keer uit de zoel en trekt het grote veld op, weer terug naar de kronkelweg ???

 

01 oktober 2017

Vandaag alleen naar het Reemsterveld geweest. Pas laat kwamen er twee geweidragers dichterbij. Eerst aten ze netjes naast elkaar, maar al gauw veranderde de sfeer en begonnen de heren elkaar uittedagen. Burlen naar elkaar en dreigen met hun geweien. Uiteindelijk kwam het tot een kort gevecht. Uit de bosrand kwam een derde geweidrager met het roedel hinde's. Hij burlde flink en dreef nog achter de hinde's aan.

De hoogbronst is zo goed als voorbij, en er kan nog wel een leuke nabronst komen. Hubertus is weer gezien bij het pompgebouw langs de kronkelweg, dus die is weer "thuis"...

Na het dreigen volgt er toch een gevecht...

Plaatshert bij het roedel.

02 Oktober 2017

Vanaf vandaag is het voeren voorbij en dus eens bij veld 2 gaan kijken. Er liepen drie geweidragers in het bos. Twee ervan gingen drie keer met de geweien in elkaar. Moeilijk te zien op dit veld door de hoge heide, en de grote hoeveelheid kreupelhout op de achtergrond.

Het plaatshert heeft een gehavend oor en een kapot gewei, dus die heeft stevig gevochten. De ander is een jong hert een 14 ender die toch wel durfde maar ervaring en kracht miste. Voor hem dus een paar jaar wachten. Uiteindelijk dreef het Plaatshert de hinde's terug het bos in.

 

Het Plaatshert en zijn uitdager.

Het Bronst Blog 2017 is hiermee gesloten....


 


U bent hier: Home-Hoofd Pagina-Bronst Blog 2017-Bronst Blog pag. 5

Vorige pagina: Bronst Blog pag. 4 Volgende pagina: Bronst 2017