Hoofd Pagina
Biografie  · Publicaties  · Portfolio Wild  · Portfolio Natuur  · Portfolio Diversen  · Album Vogels  · Bronst Archief  · Bronst Blog 2017  · Video's  · Nieuw April 2018  · Nieuw Apr. 2018 dl.2  · Nieuw Mei 2018  · Nieuw Mei 2018 dl. 2  · Nieuw Juni 2018  · Links  · Wat is nieuw ?  · Sitemap  · Contact
Bronst Blog pag. 2 · Bronst Blog pag. 3 · Bronst Blog pag. 4 · Bronst Blog pag. 5 · Bronst 2017 · Bronst 2017 dl.2 · Bronst 2017 dl.3 · Bronst 2017 dl.4 · Bronst 2017 dl.5 · Bronst 2017 dl.6

Bronst Blog 2017 pagina 4

 

18 September 2017

Bij de wildbaan hetzelfde verhaal....een hert kwam drinken, verdween, en een ander Plaatshert bij het roedel.

Dit was echter nummer twee van zondag....het donkere hert was er niet.

Vandaag maakte deze grote jongen de dienst uit.

Bij aankomst (17.50 uur) liep er 1 hinde met een jonge geweidrager op het Reemsterveld.

Op het Reemsterveld werdt er laat (19.00 uur) gevoerd en dus was het in spanning afwachten wat er zou gaan gebeuren.

Het jonge mannetje was inmiddels weer verdwenen. Achter en op de heuvel liepen de hinde's met een plaatshert, maar zouden ze op tijd naar voren komen ? Langzaam tikte de tijd verder....maar gelukkig mijn geduld werdt beloond.

Samen met de hinde's kwam het Plaatshert dichterbij. De sfeer en het weer waren perfect. Het zelfde hert als gister met het rare neusje....er hangt een flappie aan zijn neus, mogelijk een verwonding. Later kwam er ook nog wat grondmist opzetten wat de sfeer alleen maar mooier maakte....

Het plaatshert op de heuvel bij zijn roedel hinde's....

 

20 September 2017

Op de wildbaan twee oude bekenden. Het plaatshert was hetzelfde hert als op 5 september. En ook het hert met de gaffels was er weer maar durfde niet op het veld te komen.

Bij het Reemsterveld is de Bronst echt begonnen. Hier ging het hert achter de hinde's aan en dekte velen keren. Maar slechts twee keer meende ik dat het ook echt raak was. Heel mooi om te zien.

Hieronder een paar gif-jes die ik heb gemaakt van de foto's.

   

V.l.n.r. Dekking - Burlen en Poging tot een dekking.

 

En nog wat pogingen...

 

22 September 2017

Er kwamen in totaal 4 herten bij de zoel drinken vanmiddag en Hubertus was er 1 van. Zijn poot ziet er goed uit en hij maakte een frisse indruk. Vernielde een boom en nam een flinke tak mee voor de dames als presentje. Later kwam het roedel met Plaatshert op het veld.

En in het bos nog een uitdager maar die werdt met stevig geburl duidelijk aan gegeven hier niet te komen.

Toch probeerde er 1 het wel en kwam van links het grasveld op, om een paar achtergelaten hinde's af te pakken, wat ook lukte.

Het Plaatshert was hier echter niet blij mee en daagte hem uit, en het kwam inderdaad tot een kort gevecht.

Hoewel ze alletwee erna stevig burlde was het grote hert de winnaar en De Gaffel, zo noem ik hem maar even, de verliezer.

 

Links de Gaffel de verliezer, en rechts de winnaar.

Het gevecht.....!!!

Ook op het Reemsterveld waren verschillende herten flink aan het Burlen o.a. het hert met het flappie aan zijn neus.

Helaas hier geen gevecht. En ook kwam de hinde's niet dichterbij en bleven op de bult, wat weer wel mooie silhouetten opleverde....

 

Bij het Reemsterveld.

 

24 September 2017

Het was een groot spektakel vandaag op de wildbaan. 4 geweidragers tegelijk op het veld samen met een roedel hinde's.

Dit moest vechten worden en dat gebeurde ook....drie keer flink met de geweien in elkaar.

Ze probeerde ieder hinde's bij zich te krijgen wat een mooi gezicht was. Twee herten kregen ieder een roedel, de andere twee hadden het nakijken.

Ze bleven lang op het veld en het gebeurde regelmatig dat twee elkaar uitdaagde, maar er werdt niet meer gevochten.

 

Het vechten was onvermijdelijk...

 

25 September 2017

Vandaag weer totaal anders dan gisteravond. Er kwamen meerdere herten drinken in de zoel, en er was veel geburl en gevechten te horen in het bos. maar toen de hinde's maar voor een deel tevoorschijn kwamen, slechts n geweidrager. Later probeerde een jong hert het wel even, maar werdt met veel geburl verdreven. Een gevecht was niet nodig, hij wist genoeg. Hij verdween dwars door de vliegden en verstopte zich er achter.

Het roedel hinde's was nog niet de helft zo groot als gisteravond. Waren het gisteravond een stuk of 25, nu nog geen 10.

Grote vriend Hubertus kwam ook even drinken, maar toen hij van de boswachter wat appels kreeg, at hij ze niet op en verdween weer in het bos. Het lijkt allemaal goed te gaan met hem en zijn ontsteking aan zijn poot.

Als je z dichtbij kan komen, dan kan het maar 1 hert zijn : Hubertus...

 

Links : Het oudere plaatshert - rechts : Het jonge hert wat helaas geen kans kreeg.


 


U bent hier: Home-Hoofd Pagina-Bronst Blog 2017-Bronst Blog pag. 4

Vorige pagina: Bronst Blog pag. 3 Volgende pagina: Bronst Blog pag. 5