Hoofd Pagina
Biografie  · Publicaties  · Portfolio Wild  · Portfolio Natuur  · Portfolio Diversen  · Album Vogels  · Bronst Archief  · Bronst Blog 2017  · Video's  · Nieuw April 2018  · Nieuw Apr. 2018 dl.2  · Nieuw Mei 2018  · Nieuw Mei 2018 dl. 2  · Nieuw Juni 2018  · Links  · Wat is nieuw ?  · Sitemap  · Contact
Bronst Blog pag. 2 · Bronst Blog pag. 3 · Bronst Blog pag. 4 · Bronst Blog pag. 5 · Bronst 2017 · Bronst 2017 dl.2 · Bronst 2017 dl.3 · Bronst 2017 dl.4 · Bronst 2017 dl.5 · Bronst 2017 dl.6

Bronst Blog 2017 pagina 3

 

 

06 September 2017

Het kan soms raar lopen in de dierenwereld....Want vandaag was de Knikkebol weer gewoon terug op de wildbaan. (Zou hij een dagje vrij genomen hebben ???)

Het andere hert liep tussen zijn veelal jongere maten op veld 2 zonder Hinde's. Toen later op de avond de Hinde's er ook kwamen keek hij nauwelijks op of om.

Op veld 2 dus veel geweidragers kunnen fotograferen. Reemsterveld was wederom niet veel te zien.

   

Geheel links, De Knikkebol op veld 1 - Midden, De grote knaap op veld 2 - Rechts, Jonge Geweidrager op veld 2

 

 

07 September 2017

Vandaag ging het maar over één hert....Hubertus. Hij stal de show vandaag door lange tijd aanwezig te zijn op de Wildbaan veld 1.

Af en toe in de zoel maar meest van de tijd zittend in zijn bronstkuil, die hij met flink geweld groef.

Hij vertoonde al het bekende Bronst gedrag : Buik nat plassen - Met zijn gewei takken en heide bewerken - Bronst kuil graven.

Maar de hinde's liet hij met rust evenals een jonge geweidrager die later het veld opkwam. Nee, ondanks dat hij "de meisjes" ruim 10 maanden niet had gezien, had hij er weinig belangstelling voor.....zelfs geen knuffel kon er af....

Met zijn poot gaat het best goed, de wond is een stuk kleiner dan voorheen.

Bij het Reemsterveld heb ik geen idee wat daar aan de hand is, al sinds vorige week vrijdag (2 sept.) geen geweidrager meer op het veld, en heel af en toe een hinde. In het Album Nieuw September 2017 staan ook nog wat foto's van Huub.

 

Hubertus was actief vandaag op veld 1.

 

10 September 2017

Er is meer geburl hoorbaar langs de Wildbaan en het Reemsterveld. Langs de wildbaan kwam het plaatshert echter niet uit de dekking.

Alleen het roedel kaalwild met een stuk of vier spitsers erbij. Ook in het Album Nieuw September wat wild opname's.

De Drie Musketiers....

 

11 September 2017

Vandaag een verrassing, het zelfde hert als op 6-09 kwam op het veld. Echter zonder hinde's. Niet lang want meneer schrok ergens van en verdween weer net zo snel als hij kwam. Maar lang genoeg om hem vast te leggen....Toen later het roedel hinde's kwam waren er ook een paar mooie spitsers bij. Eén ervan had net geveegd en had het bloed nog aan de stang. (ook in nieuw september 2017 wat opname's).

 

Links het grote hert op het veld - Rechts één van de spitsers die net geveegd heeft.

 

12 September 2017

Vandaag begon het vreemd, al vroeg kwam een roedel hinde's het veld op zonder Plaatshert. Later kwam hetzelfde hert als gister erbij maar toen de hinde's naar rechts liepen richting veld 2, werdt hij verjaagd door een ander Plaatshert. Dit hert heeft zich niet op het veld laten zien, maar het was er één om gezag voor te hebben. Aan het eind van de avond kwam het hert terug en begon achter de dames aan te zitten, en deed alles wat een Bronsthert deed : Drijven - Flehmen en Burlen.

En Hubertus heeft de Wildbaan verlaten, en begaf zich helemaal aan de andere kant bij het centrum op de Vlinderweide.

Hij mist een stuk van zijn kroon. Er gingen geruchten dat hij zwaargewond was aan zijn rug, maar dit is niet waar.

Ik denk dat hij conditie mist en zich heeft terug getrokken. Te weinig spierkracht. Vergeet niet dat hij nooit hoeft te rennen en te vluchten....

nu met de Bronst moest hij dat wel, en dat is hem denk ik teveel geworden en heeft hij zich terug getrokken. Slim. Wellicht toch al niet superfit vanwege zijn poot. Kracht trening zal hem goed doen......

 

Hij is echt mooi...maar die blik......en Burlen kan hij ook !!!

 

13 September 2017

Zo leuk het gister was zo mat was het vandaag. Alléén een roedel kaalwild en geen Plaatshert. Heel even kwam het mooie hert van gister met wat hinde's het veld op, maar verdween weer in het bos. Opname's van vandaag staan dus in het Album Nieuw September en niet in het Album Bronst.

 

14 September 2017

Er zijn vandaag twee nieuwe herten op de Wildbaan. Het eerste hert is een 22 ender met mooi en een apart gewei.

Met gaffel oogtak, gaffel midentak en gaffel wolfstak. Hij burlde en dreef er vrolijk op los. Het tweede hert is het hert wat maar steeds niet op het veld kwam en maar in het bos bleef. Vandaag had hij geen podium vrees meer en liet hij zich zien. Een ongelijke 20 ender met een zeer fors postuur. Eindelijk twee echte Plaatsherten die nu echt de bronst kunnen laten beginnen.

 

Links het hert met het fraaie en aparte gewei - Rechts het tweede hert een ongelijke 20 ender.

 

17 September 2017

Drie plaatsherten vandaag op de wildbaan veld 1. Maar twee ervan bleven niet lang toen er een donker hert vol van de modder het veld op kwam. De hinde's waren er al. Ze burlden wel maar er was geen echte concurrentie dus geen gevecht, daar waar iedereen op hoopte. Nee de show werd gesteeld door een kalfje met de "gloeiende vijf minuutjes" ....het rende een paar keer heel hard over het veld en dacht dat het "Speedy Gonzales" was.

Op het Reemsterveld liepen de hinde's en hert eindelijk weer eens op het veld. Na een halfuur kwam het Plaatshert eindelijk in de poten en stond op, om de dames eens goed van dichtbij te bekijken. Hij burlde flink naar de concurrentie, die er wel was maar niet dichterbij durfde te komen.

   

V.l.n.r. : Hert 1, hert 2 en het donkere hert wat uiteindelijk bij het roedel bleef.

Het rennende kalf.

Het Plaatshert op het Reemsterveld

 


 


U bent hier: Home-Hoofd Pagina-Bronst Blog 2017-Bronst Blog pag. 3

Vorige pagina: Bronst Blog pag. 2 Volgende pagina: Bronst Blog pag. 4