Hoofd Pagina
Biografie  · Publicaties  · Portfolio Wild  · Portfolio Natuur  · Portfolio Diversen  · Album Vogels  · Bronst Archief  · Bronst Blog 2017  · Video's  · Nieuw April 2018  · Nieuw Apr. 2018 dl.2  · Nieuw Mei 2018  · Nieuw Mei 2018 dl. 2  · Nieuw Juni 2018  · Links  · Wat is nieuw ?  · Sitemap  · Contact
Bronst Blog pag. 2 · Bronst Blog pag. 3 · Bronst Blog pag. 4 · Bronst Blog pag. 5 · Bronst 2017 · Bronst 2017 dl.2 · Bronst 2017 dl.3 · Bronst 2017 dl.4 · Bronst 2017 dl.5 · Bronst 2017 dl.6

Bronst Blog 2017 pagina 2

 

28 Augustus 2017

Op de wildbaan veld 1 en 2 geen verandering, en bij het Reemsterveld eigenlijk ook niet. Wel kwam er vandaag een paar mooie jonge geweidragers het veld op. Om toch weer met wat andere foto's thuis te komen heb ik me vandaag wat meer op hun gericht.

Aangezien het Plaatshert toch weer dezelfde is. Wel was er wat grond mist en mooi zonlicht wat de sfeer wel verbeterde.

Het word tijd dat Hubertus komt !!!

   

Vandaag een mooie sfeer op het Reemsterveld, een beetje mist en een mooie zonsondergang en een mooie jonge geweidrager.

 

29 Augustus 2017

De Knikkebol kan toch Burlen ! De eerste keer dat ik het nu heb gezien. Geen foto ervan kunnen maken omdat ik aan het filmen was.

Ach er komen er nog genoeg. Op de Wildbaan is het roedel hinde's een stuk kleiner geworden, de Knikkebol is ze blijkbaar kwijt. Wel kwam er een mooie jong mannetje het veld op. Omdat de auto van de boswachter het veld op kwam rijden voor het voeren, renden het roedel inclusief het jonge hertje helemaal naar links het grote buntgrasveld op. Omdat dit vaak erg mooie foto's oplevert, hier snel naar toegelopen.

Verdwaasd liep hij hier een tijdje rond, om samen met de hinde's weer de dekking in te gaan.

 

Links de Knikkebol tussen de bloemetjes en rechts het jonge hert op het grote veld.

 

30 Augustus 2017

Vandaag enkel 2 hinde's met hun kalfjes. En werden de appels nu niet door de zwijnen opgegeten....nee vandaag door de Moeflons !!!
Een mooi gezicht. Door de flinke regenbui geen foto's meer kunnen maken vandaag.

Hé !!! Die appeltjes zijn voor ons hoor !!!

 

01 September 2017

Bij het Reemsterveld was het actiedag vandaag ! Een mooi jong geweidragertje kwam met de hinde's op het veld. En hij liet weten dat hij er was.

Hij ging direct achter de gezenderde hinde aan, die was vorig jaar ook als eerste bronstig. Maar vrijwel elke hinde was aan de beurt en hij probeerde van alles om er één te dekken, overigens zonder succes. Na verloop van tijd kwam links het plaatshert op de bult en burlde even flink.

Het jonge hert moest afdruipen want de grote jongen nam het over, en ging zelf achter de meisjes aan. Ook de spitser mocht niet blijven, en dat betekent toch echt het begin van de bronst.

 

Zowel het jonge als het oudere hert gingen achter de hinde's aan.

Klik op de foto voor de film

 

04 September 2017

De appels zijn dit keer eens niet door zwijnen of moeflons opgegeten, maar door de edelherten zelf.

Nog steeds is Knikkebol hier het plaatshert (wildbaan). Verder niets nieuws. Reemsterveld tot 18.35 gewacht maar de hinde's kwamen niet het veld op.

Nog steeds maar 1 hert, De Knikkebol.

 

05 September 2017

There's a New Kid in Town !!! Of eigenlijk a New man in Town...want de Knikkebol is er niet meer en er is nu een hele grote jongen op het veld. Als ik goed heb geteld een ongelijke 22 ender, maar hij heeft veel takken in de kroon dus het kunnen er maar zo 24 zijn. Deze geweidrager heeft de nodige "vlieguren" en is een ervaren Plaatshert.

Hij loopt nu rond langs de Wildbaan.

Het nieuwe Plaatshert langs de wildbaan.

 

En nog meer goed nieuws, Hubertus is er ook !!! Om 13.00 uur een bad genomen (geen foto's van) en hij heeft zijn plekje opgezocht.

Toen de boswachter kwam en de auto parkeerde op het veld, was Huub er als de kippen, uuuh herten, bij en liep met de auto mee en ging achter de auto staan op slechts anderhalve meter. Hans de Koning was nog bezig met de emmers toen Huub al naast hem kwam staan om appeltjes te schooien. Uiteraard heeft Huub Priveleges en kreeg een eigen portie appeltjes. Maar toen het roedel en plaatshert weer terug kwamen, ging Hubertus er toch vandoor....deze jongen was toch iets te groot.

 

Links : Huub achter de auto te snoepen van de appels - Rechts staat Huub ons nog even te begluren...

 


 


U bent hier: Home-Hoofd Pagina-Bronst Blog 2017-Bronst Blog pag. 2

Volgende pagina: Bronst Blog pag. 3